Geen producten (0)
1 2
 

Bruggen, dr. J. van - Commentaar NT Paulus (CNT)

€ 34,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTv-3781
EAN code 9789043503303
Omschrijving

Serie Commentaar op het Nieuwe Testament. Paulus, pionier voor de Messias van Israël.

Paulus is een apostel met een eigen uitstraling. Volgens sommigen was zijn invloed negatief: de breuk tussen joden en christenen zou vooral door zijn optreden zijn veroorzaakt. Anderen beschouwen hem juist als de belangrijkste voorman van de kerk: de Luther onder de apostelen. Wie was hij werkelijk?

In dit nieuwe themadeel bij de serie Commentaar op het Nieuwe Testament komt Paulus ter sprake als pionier voor de Messias, Jezus Christus. Het eerste deel biedt een beschrijving van zijn levensgang en correspondentie. Daarin blijkt hoe schokmatig en onrustig Paulus’ leven verliep. Alle bronnen laten ons een pioniersleven zien: avontuurlijk, onvoorspelbaar, grillig en riskant.

Het tweede deel beschrijft de plaats die Paulus inneemt binnen de ontstaansgeschiedenis van de christelijke kerk. Hoe verhoudt zijn visie op de christelijke gemeente zich tot de plaats van het volk Israël? Hoe komt de wet bij hem ter sprake? Het blijkt dat Paulus geen marginale reactie-figuur was, maar een gedreven pionier. Een voorvechter voor een christendom dat zich de realiteit van Christus’ koningschap bewust is en dat zich gelijktijdig realiseert geen nieuwe religie te zijn maar de vervulling van de beloften aan Abraham.

365 pagina's gebonden. Nieuw!