Geen producten (0)
 

Paul, dr. M.J. - Studiebijbel 3 Jozua t/m 1 Samuel

€ 69,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTv-7828
EAN code 9789077651032
Omschrijving

Dit derde boek van de serie bevat 4 bijbelboeken die betrekking hebben op Israëls begintijd in Kanaän, het door God beloofde land. Het boek Jozua sluit aan bij het slot van Deuteronomium. Jozua is de opvolger van Mozes, de worsteling met de Kanaänitische bevolking, cultuur en godsdienst. Richteren beschrijft het leven en handelen van zes 'grote' en zes 'kleine' richters. Het boek Ruth vormt een poetische verademing tussen de boeken van strijd en oorlog. In het eerste boek van de Godsman Samuel zien we geschiedenis van Eli, de roeping en de zalving van Saul tot eerste koning van Israël.

Excursen
1. de chronologie
2. de stèle van farao Merenptah
3. de Amarnabrieven
4. de Filistijnen
5. de godsdienst van de Kanaänieten
6. de verwoeste steden Jericho, Ai en Hasor
7. de opkomst van het koningschap in Israël
8. gezagsverhoudingen in het vroege Israël
9. Israëls omgang met vreemdelingen.

Reacties op dit studiebijbeldeel:
'Het mooie is dat er ook doorkijkjes worden gegeven om de bedoelingen van God in en voor de tijd waarin wij zelf leven te verstaan.' (ds. C. Hovius, Gereformeerd Weekblad)

'Er wordt geknaagd aan ons geloof in de onfeilbaarheid van de Schrift. Dan is een commentaar als dit, dat gebruikt maakt van recente inzichten, een weldaad. Ook voor theologen.' (W.G. Hulsman, De waarheidsvriend)

'Goede wijn behoeft geen krans: wederom is een voortreffelijk werk uitgegeven.' (Ds. G. Hette Abma, Christenen voor Israël)