Geen producten (0)

Mastricht, Petrus van - Theoretisch-praktische godgeleerdheid (zesdelige serie van ca. 4400 pag.)

€ 195,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTDi-18305
EAN code 9789055519699
Omschrijving

Teken nu in op de zesdelige serie (ca. 4400 pag.) 'Theoretisch-praktische godgeleerdheid'...   De Prijs is 199,50 ex verzending en dat is 195 euro en 4,50 extra kosten doordat alle 6 de delen apart aan u verstuurd gaan worden.

Klik HIER voor meer info over het leven en dit werk van Petrus van Mastrigt 

Dit werk dat binnen en buiten Nederland heel invloedrijk is geweest, is ten opzichte van andere theologische standaardwerken uniek in zijn soort omdat:

- Het de theorie en de praktijk van 'het leven voor God' onlosmakelijk aan elkaar verbindt.
- Elk thema uit de geloofsleer behandeld wordt naar aanleiding van een Bijbeltekst en op een heldere en bondige wijze uiteengezet wordt volgens de unieke vierdeling van een verklarend, een leerstellig, een weerleggend en een leerzaam praktisch deel.
- Alle onderwerpen veelzijdig, helder en kernachtig worden toegelicht, zodat op vrijwel elke actuele vraag een antwoord te vinden is.

Petrus van Mastricht was predikant en professor aan de Universiteiten van Frankfurt, Duisburg en Utrecht. In Utrecht volgde hij zijn leermeester Voetius op en doceerde hij de laatste dertig jaar van zijn leven.

Al geruime tijd wordt aan dit project gewerkt. Veel voorwerk heeft al plaatsgevonden. De heer Joh. A. Bunt heeft de complete tekst gedigitaliseerd. Mw. R. Pieterman verzorgt de hertaling.

Het complete werk bestaat uit 6 delen:
Deel 1 – De voorkennis van de godgeleerdheid - het geloof in God
Deel 2 – De werken van God - de zonde van de mens
Deel 3 – De verlossing door Christus
Deel 4 – De toepassing van de verlossing - de kerk
Deel 5 – De geschiedenis van de kerk
Deel 6 – De gehoorzaamheid aan de wet - de praktijk der Godzaligheid

Medewerkers aan dit project zijn: Digitalisering: Dr. ir. J. A. Bunt /  Hertaling: Mevr. R. Pieterman
 
Theologische en taalkundige medewerkers/adviseurs: Dhr. D. Baarssen MA / Mevr. drs. C.J.J. Clements / Mr. T. Fahner / Dr. J. van de Kamp / J.M. Schot MA
  
Projectleiding: Dhr. A.A. Roukens

De heer Joh. Bunt heeft in de afgelopen jaren de Oudnederlandse tekst in nieuwe spelling overgezet en Inmiddels is deel 1/tm 4 hertaald en zijn leverbaar. 

DV 2021 zullen er twee verschijnen naar verwachting en is de serie compleet!

Nieuw!, Teken in en de opbrengst gaat naar stichting Adullam Gehandicaptenzorg! De nog niet verschenen delen krijgt u dan in een twee zending naar verwachten ergens DV 2021 toegestuurd zodra ze uit zijn

Inmiddels zijn er 4 delen verschenen (t/m 2020)