Geen producten (0)
 

Jongste, ds. C. de - ... tot Mijn gedachtenis

€ 16,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTDi-21900
Omschrijving

...tot Mijn gedachtenis! Ten dis geleid

Een boek over een belangrijk thema in de christelijke gemeente: het Sacrament van het Heilig Avondmaal. Het behandelt vragen over Avondmaalsdeelname, geschreven door ds. C. de Jongste, predikant van de Gereformeerde Gemeente van Tholen. Daarnaast biedt het boek een 40-tal meditatieve bijdragen in de vorm van gedichten en dagboekstukjes rond de Avondmaalsviering, van de hand van evenzovele auteurs.

Het eerste deel - getiteld "Zonder bruiloftskleed ten Avondmaal?" - bevat een eenvoudig pastoraal - theologische handreiking op deze kernvraag. En daar in het Avondmaal als geestelijk bruiloftsmaal de tere gemeenschap bloeit tussen de Bruidegom en Zijn Bruidsgemeente, worden er ook overwegingen gegeven bij vragen als: Hoe leren zij elkaar kennen?, en: Hoe ontmoeten zij elkaar aan de dis des verbonds?

Het tweede deel - getiteld "Voorbereiding, bediening en nabetrachting" - omvat vier series meditatieve bijdragen voor terugkerend, persoonlijk gebruik rondom een driemaandelijkse Avondmaalsviering. Iedere serie omvat een gedicht en negen meditaties. Twee series zijn samengesteld uit Avondmaalsliteratuur van onze 'oude schrijvers' uit de periode 1600-1800. De beide andere series zijn van de hand van predikanten van de (Ledeboeriaanse) Gereformeerde Gemeenten (onder het kruis) vanaf de 19e eeuw tot heden.

Uitg. Gebr. Koster, 200 pag. gebonden, laatste exemplaar en pracht staat Theologie2024