Geen producten (0)
-50%
Hartogh
 

Hartogh, G. den - Voorzienigheid in donker licht : herkomst en gebruik van dit begrip in de reformatorische theologie, in het bijzonder bij Zacharias Ursinus

€ 19,90 € 9,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTDi-24695
EAN code 9789058291066
Omschrijving

In zijn pastorale praktijk wordt de auteur herhaaldelijk geconfronteerd met de bekende ‘waarom’-vraag. Vaak komt dan ook Zondag 1 en 10 van de Heidelbergse Catechismus (zeer waarschijnlijk van de hand van Ursinus) ter sprake, waarin onder meer staat ‘dat zonder de wil mijns hemelsen Vaders geen haar van mijn hoofd vallen kan’.

Tot op de dag van vandaag geloven vele christenen binnen alle geledingen van de gereformeerde gezindte dat alles wat gebeurt Gods wil is en dat alles bovendien reeds van tevoren is beschikt (gedetermineerd).

Omdat er eigenlijk nog nooit een systematisch historisch onderzoek is gedaan naar de voorzienigheidsleer in de Heidelbergse Catechismus en het geloof in de voorzienigheid voor de tijd van de reformatie, betreedt de auteur in dit boek onontgonnen terrein.

In zijn diepgravende onderzoek probeert de auteur de relatie te leggen tussen het leven van Zacharias Ursinus en zijn voorzienigheidsleer. Verder beschrijft hij de traditie waaruit Ursinus (Zacharias 1534-1583) voortkwam.

Uitg. Groen, 353 pag. gebonden, Nieuw en laatste exemplaar!