Geen producten (0)
-30%
Gods voor bijbek Doleweerd, J.H. van - Gids voor  Bijbellezers
1 2
 

Doleweerd, J.H. van - Gids voor Bijbellezers

€ 9,95 € 6,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTDi-4592
EAN code 9789033634420
Omschrijving

Dit artikel is verschenen en bestelbaar

Deze gids is bedoeld voor jongeren en ouderen die om allerlei redenen kennis willen nemen van de inhoud van de Bijbel. Privé, in de kerk, op school, in leeskringen, of waar dan ook. Het is een

protestantse gedachte dat de Bijbel door iedereen te lezen is. Met de gebruikmaking van de normale middelen, zoals leesvaardigheid, een duidelijke en begrijpelijke overzetting van de Bijbel in de taal van de lezer en dergelijke is de Bijbel vrij toegankelijk.

Toch is het interpreteren van de Bijbel naar je eigen situatie en het toepassen van de inhoud op je eigen leven niet eenvoudig. Er zijn in de christelijke gemeente veel botsingen in de uitleg. De een zegt dit en de ander zegt dat. Ook als je persoonlijk de Bijbel leest, komt dit op je af.

Hoe moet je de Bijbeltekst uitleggen? Dit boek wil hierin een gids zijn. De auteur beschrijft drie thema’s: de Bijbeltekst, de Bijbellezers en de Bijbeluitleggers. Als Bijbellezer heb je met alle drie te maken en bij het uitleggen van de Bijbel spelen ze alle drie een belangrijke rol. De lezer zal in dit boek gaandeweg ontdekken, niet alleen hoe belangrijk deze drie thema’s zijn, maar ook hoe ze leiding geven aan het omgaan met de Bijbel.

Aan het eind geeft de auteur vijf leesvragen waarmee de lezer zich kan oefenen in een zorgvuldige leeswijze.

Dr. Jan H. van Doleweerd (1961), missioloog en theologisch docent, studeerde, na het voltooien van enkele pedagogische studies, theologie aan de Theologische Hogeschool Johannes Calvijn te Ede en de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij promoveerde in 2012 op een hermeneutische studie over het zelfgetuigenis van de Bijbel.

Uitg. de Banier, nieuw!