Geen producten (0)
-23%
Kooijmans, Ed - De Wittenbergse Nachtegaal
 

Kooijmans, Ed - De Wittenbergse Nachtegaal

€ 32,50 € 24,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTDi-8626
EAN code 9789033126239
Omschrijving

Leverbaar! De wereld van Luthers liederen...Aus tiefer Not schrei ich zu dir, Ein feste Burg ist unser Gott enVom Himmel hoch da komm ich her... Namen van liederen die we nog altijd tegenkomen in de orgelliteratuur, bij uitvoeringen van kerkelijke cantates en in het repertoire van koren die gewend zijn geestelijke muziek te zingen. Het zijn gezangen die gemaakt zijn door de reformator Maarten Luther (1483-1546). In totaal heeft hij 36 liederen nagelaten.

Wanneer schreef Luther deze liederen en onder welke omstandigheden? Wat wilde hij erin tot uitdrukking brengen? Welke rol speelden ze in de geschiedenis van de Reformatie?
Deze vragen worden beantwoord in dit boek. Het ontsluit de rijkgeschakeerde wereld van Luthers liederen op een toegankelijke manier. De auteur biedt daarbij meer dan louter hymnologische gegevens. Hij plaatst de liederen tevens in de context van de kerkgeschiedenis en Luthers persoonlijke leven.
Zo wordt er licht geworpen op de motieven die Luther dreven tot de reformatie van de kerk. Daarmee levert het boek een bijdrage aan de komende herdenking van de reformatie in 2017.
Tal van illustraties verrijken dit boek.

Nieuw en laatste exemplaar!   actie2022