Geen producten (0)
-50%
Diep
 

Hill, Richard - Diepten Gods (over melk en vaste spijze)

€ 19,90 € 9,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTDi-8971
EAN code 9789463700580
Omschrijving

De waarheden die u in dit boekje worden voorgesteld zijn van enkele souvereine eeuwigheidsdiepte van welke de schrijver, als weinigen met hem, diep was doordrongen, en waarin hij geoefende zinnen had ontvangen.

Richard Hill (1732-1808) heeft als lekentheoloog verschillende boeken geschreven. Een daarvan is Deep things of God dat halverwege de negentiende eeuw in het Nederlands werd vertaald en onder de titel Diepten Gods verscheen. Het is geen verhandeling over een bepaald theologisch onderwerp, maar de schrijver stelt allerlei aspecten aan de orde van de leer die naar de godzaligheid is.

Hill schrijft vanuit de door hem beleden en beleefde praktijk der godzaligheid en daarom zijn er ook veel praktische toepassingen in dit boek te vinden. Hij maakt een scherp onderscheid tussen het 'geloof' van een formalist of naamchristen enerzijds en het ware geloof dat een kind van God alleen uit genade en op grond van de verdienste van Christus geschonken wordt anderzijds. Tegelijk stond hij een ruime evangelieprediking voor aan 'zondaars die ieder vonkje geloof, genade of goedheid missen'.

UItg. Gebr. Koster, 140 pag. gebonden, Nieuw!