Geen producten (0)
 

Eusebius' kerkgeschiedenis

€ 32,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Geen geschrift uit het vroege christendom is wellicht zoveel aangehaald in allerlei (kerk)historische publicaties als de Kerkgeschiedenis van Eusebius. Dat is niet verwonderlijk. Als de eerste echte beschrijving van de kerkgeschiedenis geeft dit monumentale werk een overzicht van drie eeuwen geschiedenis van de christelijke gemeenten. Heel wat documenten die in het boek werden opgenomen, zijn sindsdien verloren gegaan. Daarom kan men Eusebius' werk gerust van onschatbare waarde noemen. 
Eusebius' Kerkgeschiedenis vertelt over allerhande personen en gebeurtenissen: over apologeten, ketters en martelaren, over het ontstaan van het Nieuwe Testament, het wedervaren van de Joden, de kwestie van de Paasdatum en tal van andere zaken. Een rode draad in de Kerkgeschiedenis is de opvolging van de apostelen in diverse gemeenten en regio's in de eerste drie eeuwen van het christendom. In dat alles wilde Eusebius Christus' leiding van de kerk laten zien, die ten slotte uitmondde in de vrijheid, die de christenen onder Constantijn de Grote kregen.
Deze uitgave van Eusebius' Kerkgeschiedenis bevat een vertaling in hedendaags Nederlands. Bovendien voegde de vertaler aantekeningen en jaartallen aan de tekst toe, zodat de lezer van nu het overzicht beter kan behouden. Tevens schreef hij een inleiding op het leven van Eusebius.

Nieuw! 472 pag.  Nieuw!