Geen producten (0)
 

Henry, Matthew - Naar Zijn beeld

€ 39,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Deze biografie in een getrouwe vertaling van An Account of the Life and Death of Mr. Philip Henry, een authentieke levensbeschrijving van de hand
van zijn zoon, Matthew Henry (de bekende Bijbelverklaarder), die zich onder meer baseert op het dagboek en de brieven van zijn vader, en uiteraard op zijn eigen ervaring.

Het boek schetst een indrukwekkend beeld van het leven van de puritein Matthew Henry rond het bewogen jaar 1662, waarin ca. 2.000 puriteinen vanwege de 'Act of Uniformity' werden afgezet.

Het heeft een grote actuele en historische waarde, doordat het veel relevante lessen voor onze tijd bevat en geschiedkundig zeer informatief is. Bovendien bevat het tal van wetenswaardige anekdotes en uitspraken.

Achterin zijn Matthew Henry's rouwpreken na het overlijden van zijn vader en moeder opgenomen, evenals originele manuscripten van Philip Henry over allerlei onderwerpen.

Dit boek is in de Engelstalige wereld allang bekend als klassieker, maar verschijnt nu voor het eerst in een Nederlandse vertaling.

ISBN 978 90 5551 939 2  

Uitg. Gebr. Koster, geb. 520 pag gebonden, Nieuw!