Geen producten (0)
-44%
Voedsel ter bekwamer tijd 0 Voedsel ter bekwamer tijd
1 2
 

Bruce, M. - Voedsel ter bekwamer tijd

€ 8,95 € 4,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTPr-29210
EAN code 9789075236545
Omschrijving

Michael Bruce stamde af van een roemrijk voorgeslacht, in zijn aderen vloeide het edelste bloed uit Schotland. (…) Doch Michael behoorde nog tot een hogere rang, want hij was een erfenaam Gods en mede-erfgenaam met Christus: hij was een koning en priester Gods.

Reeds als jong predikant staat van hem opgetekend dat hij ‘onbevreesd zijn mening uitsprak aangaande heerstende sociale ongerechtigheden en alle openbare maatregelen veroordeelde, welke indruisten tegen de eer van de Koning der koningen en de voorschriften van Zijn onfeilbaar Woord.’ Hij heeft veel vervolging moeten doorstaan, en werkte in Ierland en Schotland en zat te Londen in het ‘Gatehouse’ gevangen, en dat alles om des geloofs wil.

Hij schreef in de voor u liggende aangrijpende verhandeling over de uitdeling van het koren door Jozef in Egypte, en zegt daarin verwijzende naar de meerdere Jozef, ondermeer: ‘Gij moet de wijze en gezegende Jozef niets misvatten, want Hij zal telkens koren in uw zakken doen, doch Hij doet dit op Zijn eigen tijd.

Daarom moet gij geen paal en perk stellen, doch het aan Hem overlaten om te komen en te gaan, noch een wijze of tijd voorschrijven om het voor Hem uit te werken, wanneer Hij Zijn werk aan u zal verrichten of Zijn heerlijke plannen uitvoeren. Gij moet het aan Hem overlaten, zowel wat betreft de tijd, weg en wijze, als wat de middelen en instrumenten aangaat, anders zult gij u grotelijks benadelen en uw eigen vertroosting in de weg staan.’

ISBN: 9789075236545

Gebonden - Van der Meijden - 76 pag. Nieuw!  refoboek actie