Geen producten (0)
 

Ent, ds. H.C. van der - Graankorrels

€ 11,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Graankorrels. ...Preken uit het Johannesevangelie.  Hendrik Cornelis van der Ent werd 4 oktober 1918 te Barendrecht geboren. Hij studeerde aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn. Ds. Van der Ent deed 21 oktober 1952 intrede te Werkendam. Hij werd in 1958 verbonden aan Rotterdam-West, vanwaar hij in 1961 naar Middelharnis ging. In 1965 deed hij intrede te Katwijk aan Zee en in 1978 vertrok hij naar Dordrecht-Centrum. Van 2 mei 1986 tot aan zijn emeritaat in 1993 was hij verbonden aan de gemeente Elburg. In Ameide verrichtte hij daarna bijstand in het pastoraat.

In deze bundel zijn een aantal preken uitgewerkt van dominee Van der Ent. Hij preekte Schriftuurlijk, ontdekkend, appellerend, bevindelijk, recht naar het hart van de hoorder. En altijd predikte hij Christus. En je merkte dat hij zelf doorleefd had wat hij preekte.

 

INHOUD

Woord vooraf door ds. M.A. Kempeneers

1. De ware bevrijding 
Johannes 8 vers 36:
Indien dan de Zoon u zal vrijgemaakt hebben, zo zult gij waarlijk vrij zijn.

2. Een Zelfgetuigenis van Jezus
Johannes 10 vers 10:
De dief komt niet, dan opdat hij stele en slachte en verderve; Ik ben gekomen opdat zij het leven hebben en overvloed hebben.

3. Een Bijbels weerbericht
Johannes 10 vers 22b:
En het was winter.

4. Door de dood tot het leven
Johannes 12 vers 24:
Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Indien het tarwegraan in de aarde niet valt en sterft, zo blijft hetzelve alleen; maar indien het sterft, zo brengt het veel vrucht voort.

Uitg. de Schatkamer, 110 pag. gebonden, Nieuw!