Geen producten (0)
 

Blok, ds. P. - David de Zoon van Isai (7)

€ 0,00
Op voorraad
Omschrijving

Ds. P. Blok behandelt in David de zoon van Isaï het leven van David op de wijze die hem eigen is. De vevindelijke gangen van Gods volk, die in de levensgeschiedenis van David verklaard liggen, worden omgediept. Vooral wordt gewezen naar Davids grote Zoon op Wiens hoofd de gloriekroon eeuwig bloeit.

Het leven van David, de man naar Gods hart, was veelbewogen. Hoogtepunten en dieptepunten, zowel in het natuurlijke als in het geestelijke leven, wisselden elkaar af. Zijn leven kenmerkte zich door voortdurende strijd, maar ook door de uiteindelijke overwinning. Die strijd hoefde David niet in eigen kracht te strijden en de overwinning heeft hij zeker niet door eigen wijsheid behaald. 

Deel zeven bevat twaalf preken, die handelen over de opvoering van de ark uit het huis van Obed-Edom naar Jeruzalem. Gods verbod aan David om een tempel te bouwen, davids weldadigheid aan Mefibóseth en de aanhoudende vijandschap van de volken die Israël omringen. 

Ds. P. Blok is emerituspredikant binnen de Gereformeerde Gemeenten. Hij diende de gemeenten van Dirksland, Capelle aan den IJssel en Kootwijkerbroek.

Uitg. Gebr. Koster, 174 pag. gebonden, Nieuw!