Geen producten (0)
 

Burroughs, Jeremiah - Om vrede en waarheid - (Puriteinse Klassieken deel 8)

€ 29,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTPr-26248
EAN code 9789087183707
Omschrijving

In de serie Puriteinse Klassieken verschijnt van Jeremia Burroughs het boek: Om vrede en waarheid, een bijbelse remedie tegen verdeeldheid. In dit deel 8 van deze serie bespreekt hij de vraag: hoe helen we breuken en bewaren we de eenheid in de kerk.

Jeremia Burroughs was een hartstochtelijk pleitbezorger van vrede en eenheid, en leefde die ook voor. Zijn gedachten over dit onderwerp heeft hij weergegeven in het boek Irenicum (vredesgeschrift) waarvan nu een eerste vertaling verschijnt.

Om verdeeldheid te voorkomen, adviseert Burroughs gelovigen de daden van hun broeders in het best mogelijke licht te zien en breuken zo spoedig mogelijk te helen. Ootmoed is van groot belang om de eenheid te bewaren.

Burroughs behandelt in zijn boek gedragingen van Gods kinderen die aanleiding kunnen geven tot verdeeldheid. Daarna wijst hij het zondige van verdeeldheid aan. Hij besluit met een behandeling van het helen van breuken.

Jeremiah Burroughs (1599-1646) was een bekend puriteinse predikant uit Engeland. Van 1637-1641 was hij als predikant verbonden aan de Engelse Kerk te Rotterdam. Burroughs was lid van de synode van Westminster. Puriteinse Klassiekers

Het boek bevat een inleiding van drs. L. van der Tang.

Uitg. De Banier, 304 pagina's gebonden, Nieuw!