Geen producten (0)
 

Augustinus - Als korrels tussen kaf

€ 27,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 27082
EAN code 9789055738168
Omschrijving

Voor deze bundel werden 33 preken uitgekozen van de sermones de scripturis. In deze groep preken staat de behandeling van een bijbeltekst centraal: in vier ervan komen teksten uit het Marcus Evangelie aan de orde en in de andere 29 passages uit het Lucas Evangelie.

Bij elkaar vormen ze een volledige reeks met alle bewaard gebleven preken van Augustinus over Marcus- en Lucas pericopen.De meeste Latijnse teksten waren al eeuwenlang bekend maar van twee preken werden de grondteksten pas enkele jaren geleden teruggevonden.

Van 23 preken verschijnt in dit boek de eerste Nederlandse vertaling.Augustinus valt in deze preken te leren kennen als een zorgvuldig uitlegger van de bijbel, een toegewijd pastor en een diepzinnig theoloog. Als geen ander beijverde hij zich om de rijkdom van de bijbelse passages voor allerlei mensen toegankelijk temaken: zijn preken sprankelen dan ook van levend geloof, diepe wijsheid en pastorale zorg.

Met deze preken beoogde de bisschop dat zijn luisteraars en lezers zouden leven als korrels tussen kaf.Het boek komt tot stand door een projectgroep van het Augustijns Instituut in Eindhoven. Daaraan werken drs. Joke Gehlen-Springorum en dr. VincentHunink mee als classici, drs. Hans van Reisen als theoloog en drs. Annemarie Six-Wienen als Nederlandse taal- en letterkundige 

Uitg. Brevier, 325 pag. Nieuw!