Geen producten (0)
 

Schot, ds. A. - Hij blijft getrouw (18 overdenkingen)

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTPr-5381
EAN code 9789491000362
Omschrijving

Achttien overdenkingen over Hosea
Hosea krijgt in een visioen een schokkende opdracht van de Heere: ‘Neem u een vrouw der hoererijen, en kinderen der hoererijen.’ De profeet moet persoonlijk doorleven hoezeer het bondsvolk van de Heere afhoereert. Maar juist in die weg mag hij een sprekend voorbeeld zijn van Gods oneindige liefde en verbondstrouw. Hij mag vanuit de beleving verkondigen dat de Heere goed is voor slechte mensen die zich door genade tot Hem bekeren.
De auteur staat in achttien overdenkingen stil bij de wonderlijke verhouding tussen de Heere en Zijn volk, zoals deze beschreven is in het boek Hosea. Die verhouding is geschonden, maar er is herstel mogelijk in een weg van bekering.
De lessen uit de profetieën van Hosea zijn bijzonder actueel. Niet alleen de onbekeerden worden met klem opgeroepen tot bekering, maar die boodschap is er ook voor Gods volk. Er is een rijke troost voor hen die zichzelf als trouwelozen leren kennen en als arme zondaren tot de Heere vluchten: ‘Indien wij ontrouw zijn, Hij blijft getrouw.’

271 pag. gebonden. Nieuw!