Geen producten (0)
 

Voorden, ds. A. van - De zeven kruiswoorden

€ 14,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

De zeven kruiswoorden zijn verspreid over drie evangeliën. Ieder van de evangelisten verhaalt de lijdensgeschiedenis met eigen accenten en met andere getuigen.

In deze prekenbundel plaatst ds. A. van Voorden de kruiswoorden in de juiste volgorde en toont aan de hand van de Schrift aan wat er op de Goede Vrijdag gebeurde en welke rijke betekenis dat heeft voor de Kerk des Heeren. Daarom mogen deze preken met recht Schriftuurlijk en bevindelijk genoemd worden; een schuldige ziel wordt gewezen op het bloed van Jezus Christus, Gods Zoon, dat reinigt van alle zonden.

De kruiswoorden beginnen en eindigen met een gebed tot de Vader. Zo vormen zij enerzijds een weergave van de weg die een verloren doch verkoren adamskind door de bearbeiding des Geestes moet gaan om tot God te komen. Anderzijds tekenen zij de weg van de lijdende Borg om verzoening mogelijk te maken: van God verlaten omdat Hij in de plaats van Zijn volk ging staan.

Het gescheurde voorhangel ten slotte, predikt dat Gods gramschap is geblust en dat er genade is te vinden voor de voornaamste der zondaren.

Uitg. Gebr. Koster, 143 pag. gebonden. Nieuw!