Geen producten (0)
1 2
 

Joubert, Irma - Tolbos (Nieuw!)

€ 26,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-7432
EAN code 9789023961338
Omschrijving

De tienjarige Katrien Neethling hoort op de radio dat de politie heeft geschoten op de betogende schoolkinderen van Soweto. In diezelfde week raakt de vijftienjarige Wladek Kowalski in Polen betrokken bij een demonstratie tegen het communisme.

In de woelige jaren tachtig leert de opgroeiende Katrien een heel andere kant van haar geliefde Zuid- Afrika kennen. Als een Tolbossie, ontworteld en door de wind voortgedreven, zwalkt ze heen en weer tussen haar politieke overtuiging en haar liefhebbende, maar oerconservatieve familie. Dan blijkt dat ze in beeld is bij veiligheidsdienst vanwege ondergrondse activiteiten tegen de apartheid...
Ook Wladek betaalt de prijs voor zijn verzet tegen het regime. Hij vertrekt naar zijn oom Jakób in Zuid-Afrika om daar een nieuw leven op te bouwen. Het heimwee is haast ondraaglijk – maar er is ook het nichtje van oom Jakób, die koppige, Afrikaanse meid, onuitstaanbaar en onvolwassen, en toch zo fascinerend.
Hoewel ze in politiek opzicht lijnrecht tegenover elkaar staan, herkennen Katrien en Wladek in elkaar de vurige betrokkenheid bij een revolutie tegen de gevestigde orde. Uiteindelijk triomfeert het menselijk hart.

Tolbos is de afsluiting van de trilogie die begon met Het meisje uit de trein (ISBN 9789023993629) en Het spoor van de liefde (ISBN 9789023993728). De bekende personages Gretl & Jakób en Kate & Bernard keren nog één keer terug. Tegelijk vormt het boek een fantastisch tijdsbeeld van Zuid-Afrika in de jaren tachtig.

Klik HIER voor een prachtig leesfragment   GRATIS VERZENDING BINNEN NEDERLAND   

Uitg. Mozaiek 448 pag. pb. Nieuw!