Geen producten (0)

Harden, Blaine - Vlucht uit Kamp 14

€ 21,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKW-3980
EAN code 9789460036712
Omschrijving

Het onvoorstelbare levensverhaal van een jongen die opgroeide in een Noord-Koreaans concentratiekamp

Noord-Korea is de meest totalitaire staat ter wereld. Hoewel iedereen de naam van het land kent, en heeft gehoord van zijn Grote Leider, weet niemand hoe het er precies aan toegaat. Wat in het land gebeurt, wordt zorgvuldig afgeschermd voor de buitenwereld. Maar heel weinig buitenlanders mogen het land in, en nog veel minder Noord-Koreanen mogen hun land uit.

Shin Dong-Hyuk werd geboren en groeide op in Kamp 14, een van de vele concentratiekampen in Noord-Korea, waar tot op de dag van vandaag honderdduizenden mensen worden vastgehouden. Deze gevangenen van de staat hebben levenslang, net als hun ouders en hun kinderen.

Ze krijgen werkdagen van vijftien uur dwangarbeid opgelegd, tot ze sterven. Voedsel is er nooit genoeg; lijfstraffen, onderling wantrouwen en liefdeloosheid des te meer. Als jongetje moest Shin toezien hoe zijn moeder werd opgehangen, omdat zij een kommetje rijst had gestolen.

Als jongvolwassene wist hij als eerste en enige te ontsnappen. In Vlucht uit Kamp 14 vertelt hij voor het eerst zijn schokkende verhaal.  Auschwitz

256 pagina's pb. Nieuw!