Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Poster A4 "De brede en De smalle weg"

€ 1,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NODi-33008
EAN code 9789461151704
Productcode leverancier Ramshoorn
Omschrijving

De kern van de afbeelding van de brede en smalle weg is de tekst uit de Bergrede: Gaat in door de enge poort; want wijd is de poort en breed is de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die door dezelve ingaan; Want de poort is eng en de weg is nauw, die tot het leven leidt, en weinigen zijn er, die denzelven vinden ( Mattheüs 7:13, 14)

Links: de ‘brede weg’
Het is een makkelijke weg, een gezellige drukte: ‘Laten we eten, drinken en vrolijk zijn...’ Maar verderop staan een balzaal en een ‘speelhal’, het gokpaleis. Daar gaat het mis: schulden, diefstal, moord en doodslag en dierenmishandeling (een man slaat een ezel, Spr. 12:10).

Rechts: de ‘smalle weg’
Eng is de poort, en de smalle weg bewandelen gaat vaak gepaard met strijd. Het ‘water des Levens’ stroomt uit de rots, waarop Christus’ kruis is geplant. Daardoor gesterkt, gaat de pelgrim op weg. Aan moeders hand naar de zondagsschool. Daar wordt de dorstige te drinken gegeven, de vreemdeling geherbergd, de armen opgevangen en de zieken verzorgd. Je moet je kruis dragen en de duivel, die rondgaat als een briesende leeuw, weerstaan. Zo leidt Christus de pelgrims naar het nieuwe Jeruzalem.

De scheiding is in dit leven nog niet absoluut. Je ziet de verloren zoon, vlakbij het hek zwijnen hoeden. Hij staat op en keert terug naar de vader. En een predikant op de brede weg waarschuwt voor het helse vuur en nodigt mensen voor het bruiloftsfeest (Matth. 22:9).

Voor meer uitleg verwijzen we u naar de teksten die op de kaart staan.

De plaat van de brede en de smalle weg is bij velen bekend en in haar boodschap zeer aanschouwelijk. Het stelt ons de vraag: ‘Op welke weg reis ik?’

Gedrukt op mooi stevig papier.  Alleen te bextellen in een bestelling vanaf 5 euro exl. Verz.kst

Uitg. hoge kwaliteit poster, Nieuw!