Geen producten (0)
 

Seldenrijk, dr. R. - Waardevol leven

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKC-33328
EAN code 9789058817310
Omschrijving

Elke dag opnieuw sta je voor tientallen keuzes. In veel gevallen gaat het om relatief kleine zaken. Maar soms loop je op tegen vragen die een grotere impact hebben op je leven. Ze confronteren je heel bewust met de vraag wat 'goed' is. Bij dilemma's rond ziekte en gezondheid speelt deze vraag vaak een grote rol. Want je keuzes raken soms rechtstreeks aan leven en dood:

- 'Het lijkt erop dat ons ongeboren kindje een afwijking heeft. De arts wil verder onderzoek doen, maar ik ben bang dat hij bij een negatieve uitslag aanstuurt op een abortus. Is zo'n onderzoek wel verstandig?'

- 'Mijn vader heeft een ernstig herseninfarct gehad en de artsen zeggen dat hij hersendood is. Ze stellen voor
om de behandeling te staken. Het gaat allemaal zo snel. Wat moeten we?'

Deze en andere concrete levensvragen staan centraal in Waardevol leven. Vanuit een christelijke levensvisie wordt op de vragen ingegaan en worden medisch-ethische argumenten gegeven zodat een ieder een afgewogen beslissing kan nemen. Zo wil het boek een praktische handreiking geven bij het maken van medisch-ethische keuzes.

Het boek wordt afgesloten met een essay -in vijf hoofdstukken waarin de ontwikkeling van het medisch-ethisch denken centraal staat. Dit deel bevat ook talloze argumenten die kunnen worden gebruikt in de deelname aan het maatschappelijk debat over medisch-ethische thema's.

Uitg. 464 pag. pb. in mooie staat en laatste exemplaar, Nieuw is deze inmiddels overal uitverkocht