Geen producten (0)
 

Florijn, B. - Ouders en kinderen

€ 5,95
Op voorraad
Omschrijving

Wie zal ooit kunnen uitdrukken de liefde van de ouders tot hun kinderen en de liefde van de kinderen tot de ouders. Ouders ontvangen hun kinderen in liefde. Zonder liefde kan een kind niet gedijen. Een kind opvoeden met liefde, echte liefde, gaat echter verder dan het omspoelen met genegenheid. Het kinderleven heeft een doel, een toekomst in de eeuwigheid. In hun kind krijgen ouders iets dat nooit eindigt.
De verantwoordelijkheid om het kind uitzicht te bieden op Christus ligt in wezenlijke liefde ingebed. Wezenlijke liefde - in tegenstelling tot gemakkelijke liefde die zich op het heden richt - is christelijke liefde. De christelijke opvoeder vertegenwoordigt de Heere Jezus Christus in de opvoeding. Het kind moet in de opvoeder de Meester zien, in Zijn handel en wandel. Om wezenlijke liefde te schenken aan het kind zal de opvoeder met Christus verenigd moeten zijn; waar zal hij anders blijven?

B. Florijn, jarenlang docent aan de vroegere 'kweekschool' De Driestar, overdenkt in zijn eigen karakteristieke stijl verschillende facetten van de opvoeding van onze kinderen en het daarmee onlosmakelijk verbonden ouder worden. In korte opstellen gaat hij ondermeer in op onderwerpen als de structuur van het gezin, kinderen die anders zijn, de taal van het kind, de puberteit, identificatie, volwassen worden en liefde en seksualiteit

Uitg. Groot Goudriaan, 112 pag. gebonden. in Nieuwstaat!