Geen producten (0)
1 2
 

Caner, E.M. - Islam ontsluierd - Twee insiders over de leef- en gedachtenwereld van moslims

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKCl-27785
EAN code 9789060679876
Productcode leverancier Gideon
Omschrijving

Twee insiders over de leef- en gedachtenwereld van moslims

Als we over de islam spreken, waarover hebben we het dan? Er zijn weinigen die ons een beter inzicht kunnen geven dan Ergun en Emir Caner. Ze werden opgevoed als soennitische moslims - als zonen van een muezzin (geestelijk leider) - en kennen het islamitische leven van binnenuit.

Maar op de middelbare school gaven ze zich over aan Jezus Christus. Beide broers zijn inmiddels professor aan Amerikaanse universiteiten en verkeren in een unieke positie om de islam te ontsluieren. Vriendelijk en eerlijk geven ze een haarscherp beeld van de islam in zijn volle breedte - de gebruiken, de ethiek, de geloofspunten. Ze vertellen wat de jihad is, wat de belangrijkste sekten binnen de islam zijn en hoe de islam wordt gebruikt om geweld te rechtvaardigen. Ze laten zien hoe de islam tegen het christendom en de westerse wereld aankijkt. En christenen krijgen voldoende kennis aangereikt om tot een waardige dialoog met moslims te komen.

Dr. Ergun Mehmet Caner is professor theologie en kerkgeschiedenis. Dr. Emir Fethi Caner is professor kerkgeschiedenis. Beide broers wonen in de Verenigde Staten en vervullen spreekbeurten over de hele wereld.

Uitg. Gideon, 295 pag. Paperback, Nieuw