Geen producten (0)
 

Meroff, Deborah - Het zwakke geslacht?

€ 7,90
Op voorraad
Omschrijving

De bijzondere verhalen in dit boek over de crisis die vrouwen over de hele wereld doormaken, samen met onthutsende statistieken, maken iets in je wakker. Je wilt iets doen! 

Dit boek vertelt de verhalen van negen 'gewone' vrouwen die de wereld waar ze deel van uitmaken, veranderen. Van Tadzjikistan via India, naar Libanon. Kathryn, een dove Amerikaanse vrouw die werkt onder doven in Israël; Pam, die in het door oorlog verscheurde Tadzjikistan woonde en werkte, een land waar de meeste Westerlingen geen weet van hebben; en Cindy die als zendeling terugkeerde naar Vietnam, het land dat ze als tiener ontvluchtte. 

Feiten en cijfers tussen de verhalen belichten wereldwijd vrouwenmisbruik zoals kinderhuwelijken, seksslaven, meisjessoldaten en eerwraak. Maar het eindigt daar niet mee! 'Het zwakke geslacht?' wijst ook op eenvoudige acties die de lezer kan ondernemen om het tijd te veranderen keren. 

In de afgelopen jaren heeft Deborah Meroff als journalist voor Operatie Mobilisatie meer dna tachtig landen bezocht. Ze heeft verschillende boeken geschreven, waaronder 'De meester aan zet' en 'Voetstappen aan zee'.

Uitg. 228 pag. pb. Nieuw!