Geen producten (0)
 

Wentink, Ton - Kwaliteits- management, bedrijfsvoering

€ 14,90
Op voorraad
Omschrijving

Vrijwel dagelijks confronteren media ons met allerlei tekortkomingen en mistoestanden in de zorg. Er is een sterk pleidooi voor vernieuwingen die weer om een zekere mate van creativiteit vragen. De sociaal hulpverlener moet zich ontwikkelen tot een creatieve professional. Maar wat bedoelen we daarmee? Bovendien is creatief gedrag niet alleen een eigenschap van de individuele hulpverlener. Het is ook de aanduiding voor een werkwijze in teamverband. Zelfs op organisatieniveau is sprake van een meer of mindere mate van creatief beleid.
Creativiteit is een complex begrip met verschillende betekenissen. Dit boek benadert creativiteit vanuit vier sociaalpsychologische invalshoeken: de kenmerken van een creatief persoon, een creatieve omgeving, een creatief proces en een creatieve oplossing. Centrale vraag is: waardoor wordt creatief gedrag belemmerd en hoe kun je het bevorderen?
Creativiteit in de hulpverlening geeft geen pasklare antwoorden op specifieke praktijkproblemen, maar handreikingen voor concrete creatieve hulp. Uiteindelijk gaat het niet om wat je kunt na vertellen, maar wat je er in de praktijk mee doet, want creatieve hulpverlening is een kunde en blijft een kunst!

542 pag. pb. In nieuwstaat!