Geen producten (0)
 

Aardema, Harrie - Control voor leiders

€ 17,50
Op voorraad
Omschrijving

U vindt hier níét het zoveelste recept voor optimale control in instrumentele zin. U krijgt geen format of standaardaanpak aangereikt. Dit is géén technisch vakboek voor controllers. Het is vooral een bezinning- en ideeënboek voor iederéén die met planning & control (P&C) te maken heeft. De boodschap richt zich tot 'leiders' die verantwoordelijkheid willen nemen voor control: mensen die bestaande patronen bespreekbaar maken en daarin veranderingen doorvoeren door zelf voorop te gaan.

De boodschap van dit boek is vierledig.

* 1. Iederéén doet aan P&C. P&C is een vaardigheid om het werk te organiseren en niet 'een systeem' of 'iets van financiën'.
* 2. Na het bedrijfsmatige tijdperk breekt een nieuw tijdperk aan, waarin ook andere dan bedrijfseconomische waarden belangrijk worden.
* 3. Verschuif het accent van stolling naar beweging. De gebruikelijke P&C-cyclus kan drastisch worden vereenvoudigd.
* 4. Daarmee komt energie vrij voor een control die geen last is, maar u 'helpt' bij eigentijdse uitdagingen, zoals 'van buiten naar binnen werken', netwerken, ketengericht en programmatisch werken.

Het boek koppelt actuele inzichten uit de praktijk en theorie van control aan recente inzichten uit onder meer de bestuurskunde, de veranderkunde en de leiderschapsliteratuur. Ook treft u de nodige praktische voorbeelden en handreikingen aan.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Inleiding en samenvatting
2. Waarom herijking van P&C?
3. Nieuwe tijd, nieuwe kansen
4. Versimpel uw P&C-cyclus
5. Nieuwe vormen van control

216 pag. pb. Nieuwstaat! Nu van 38,50 voor slechts 17,50