Geen producten (0)
 

Herschapen schoonheid - Het Bader-orgel in de St. Walburgiskerk te Zutphen

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het 17de-eeuwse Bader-orgel in de Zutphense Sint Walburgiskerk verkeerde lange tijd in een slechte staat. Die situatie duurde tot 1993, toen – na jaren van intensieve voorbereiding – een restauratie van start ging.

Herschapen schoonheid beschrijft de geschiedenis van het Bader-orgel vanaf de bouw rond 1640 tot aan de voltooiing van de laatste restauratie in 1996. Het eerste deel bevat de historie tot aan het begin van de restauratie. Naast de orgelbouwers Bader en Timpe treden ook enkele saillante bespelers van het Zutphense instrument voor het voetlicht.

Het tweede deel documenteert de drie jaar durende restauratie. Stap voor stap wordt het technisch en historisch onderzoek van pijpwerk, mechaniek en kas uit de doeken gedaan. Ingrepen tijdens de restauratie worden verantwoord en het uiteindelijke resultaat wordt uitvoerig beschreven.

Nooit eerder verscheen er in Nederland een zo volledig verslag van een orgelrestauratie. Auteurs uit diverse vakgebieden werkten mee aan Herschapen schoonheid. De uitgave is van groot belang, niet alleen voor nu, maar ook met het oog op de toekomst van dit bijzondere instrument.

Uitg. 256 pag. gebonden, in zeer mooie staat!  Nieuwprijs is 40 euro