Geen producten (0)
 

Woltjer, G. - Hoe ga je om met kinderen op school

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Een goede relatie tussen leraar en leerling is essentieel voor goed onderwijs. Daartoe moet een leerkracht goed kunnen omgaan met kinderen ook als er problemen met een kind zijn.

De schoolloopbaan van kinderen hangt nauw samen met hun gevoelsleven en hun zelfbeeld. Een leraar kan pas een juiste aanpak kiezen als hij hier zicht op heeft; als duidelijk is of het kind met een probleem zit, en zo ja, met welk.

Dit boek zet uiteen hoe men dit aanpakt. Allereerst door goed te (leren) kijken en luisteren. Maar ook het persoonlijk optreden van de leraar zelf krijgt veel aandacht. Dat is immers van grote invloed op het kind in zo'n situatie.

Dit boek biedt algemeen aanvaardbare regels, zonder in algemeenheden te vervallen. Regels die mits aangepast aan de omstandigheden in veel situaties moeilijkheden kunnen beperken of voorkomen. De auteurs hebben de stof uitgebreid getoetst en geven dan ook veel praktijkvoorbeelden.

Gebleken is dat dit boek veel leraren (in opleiding) vaardigheden biedt die hen in staat stellen op een vruchtbare manier met kinderen (met problemen) om te gaan. Alleen al daarom zou iedere (toekomstige) onderwijsgevende kennis moeten nemen van dit boek.

235 pag. pb. In mooie staat!