Geen producten (0)
 

Woltjer, G. - Hoe ga je om met kinderen op school?

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Een goede relatie tussen leraar en leerling is essentieel voor goed onderwijs. Daarvoor moet je goed kunnen omgaan met kinderen – ook als er problemen met een kind zijn. Hoe ga je om met kinderen op school zet uiteen hoe je de problemen van kinderen aanpakt.
Met de PaboWijzer-card bij het boek kun je heel gericht voor een tentamen leren dankzij de handige toetsen met feedback op www.pabowijzer.nl.

De schoolloopbaan van kinderen hangt nauw samen met hun gevoelsleven en hun zelfbeeld. Een leraar kan pas een juiste aanpak kiezen als hij hier zicht op heeft; als duidelijk is of het kind met een probleem zit, en zo ja, met welk. Hoe ga je om met kinderen op school zet uiteen hoe je dit aanpakt. Allereerst door goed te (leren) kijken en luisteren. Maar ook het persoonlijk optreden van de leraar zelf krijgt veel aandacht. Dat is immers van grote invloed op het kind in zo'n situatie.

Dit boek biedt algemeen aanvaardbare regels, zonder in algemeenheden te vervallen. Regels die – mits aangepast aan de omstandigheden – in veel situaties moeilijkheden beperken of voorkomen. De auteurs hebben de stof uitgebreid getoetst en geven dan ook veel praktijkvoorbeelden.
Dit boek biedt je vaardigheden die je in staat stellen op een vruchtbare manier met kinderen (met problemen) om te gaan.

In mooie staat, 264 pag.