Geen producten (0)
 

Boer, ds. C. den - 1 Timotheus

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKT-19516
Omschrijving

Een exegetische behandeling van deze brief in perikopen, verdeeld over 15 verschillende onderdelen. Gebruik is gemaakt van verschillende commentaren die in de behandelde Bijbelstudies worden genoemd. In het vervolg wordt dan de auteur alleen genoemd met een verwijzing naar zijn studie als volgt: a.w.,blz…

Het is van nut om ook de mening van andere Bijbelcommentaren over een tekst te raadplegen. Zo kunnen wij de Schrift in gemeenschap met anderen lezen en toetsen wij onze uitleg ook aan die van anderen. Dit kan men hoofdzakelijk in de noten terugvinden. Ook grote exegeten met een diep inzicht in de Schrift en een exegetisch zuiver richtingsgevoel, zoals J.Calvvijn, lieten niet na naar het oordeel van andere Schriftuitleggers te vragen.

Tekstverwijzingen naar de Griekse grondtekst (vooral in de noten) zijn meestal genomen uit de Griekse uitgave van het NT Nestle-Aland. Daarbij geven wij voorkeur aan de Textus Receptus lezing. Daarnaast zijn er tekstverwijzingen naar met de aan behandelde tekst gerelateerde teksten in de Bijbel. Deze vindt men boven een bepaalde alinea waarin deze of worden genoemd of die daarmee overeenstemmen.. Een en ander wordt afgesloten met een aantal gespreksvragen (voor gesprek in kringen).

Uitg. Kok, 182 pag. pb. In mooie staat!