Geen producten (0)
 

Veen, Mirjam van - Een nieuwe tijd, een nieuwe kerk

€ 9,90
Op voorraad
Omschrijving

De opkomst van het Calvinisme in de Lage Landen. Een Glasheldere bijdrage aan onze kennis van de godsdienstgeschiedenis van de zestiende eeuw in de Nederlanden.

In 1517 begon een nieuwe tijd. Door Luthers kritiek op de katholieke kerk hield Europa op een religieuze eenheid te zijn. Europeanen werden voor het eerst sinds mensenheugenis geconfronteerd met religieuze diversiteit. Na Luther verhieven ook andere dissidenten hun stem. In de Lage Landen was Calvijn van al deze dissidenten misschien wel de invloedrijkste. Calvijns gereformeerde beweging werd hier zowel de vrucht als de aanjager van de nieuwe tijd. Calvijns beweging was zelf veelkleurig en divers. Gereformeerden waren door hun aansprekende identiteit en sterke groepsvorming bovendien in staat zich in een pluriforme omgeving staande te houden en mensen voor zich te winnen.

In dit boek beschrijft de auteur de opkomst van de gereformeerde beweging in de zestiende eeuw. Zij laat zien hoe deze nieuwe kerk paste bij de in 1517 aangebroken nieuwe tijd. 

Uitg. Meinema, 190 pag. pb. In mooie staat!