Geen producten (0)
 

Graafland, C. - Gereformeerde op zoek naar God

€ 4,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 4005556163267
EAN code 4005556163267
Omschrijving

Dr. C. Graafland: Gereformeerden op zoek naar God

Godsverduistering in het licht van de Gereformeerde spiritualiteit

Onze cultuur bevindt zich midden in het proces van wat genoemd wordt de 'Godsverduistering'. Velen gaan bewust of onbewust voorbij aan de verkondiging van het evangelie. De invloed van de kerk in de maatschappij en van christelijke instellingen wordt steeds minder herkenbaar. Verschillende analyses zijn al gegeven van dit fenomeen en ook wordt van veel kanten geprobeerd een weg te wijzen om uit de geestelijke crisis te raken.

De auteur maakt zich sterk om een eerste bijdrage van orthodox-gereformeerde zijde aan te leveren aan deze discussie. Hij wil zich met dit boek in het gesprek mengen. Niet omdat hij meent dé oplossing te weten om uit de impasse te komen, maar veeleer om te laten merken dat hij zich de grote verlegenheid aantrekt en behoefte heeft om met anderen mee te zoeken naar een weg tot vernieuwd beleven van de bijbelse spiritualiteit. Dat dit geschiedt vanuit de gereformeerde traditie, is omdat de auteur gelooft dat deze traditie zo rijk is aan spiritualiteit dat zij waard is om opnieuw gehoord te worden.

Prof. Graafland spitst de gereformeerde spiritualiteit in dit boek toe op de vragen die vanwege heersende 'Godsverduistering' en toenemende kerkverlating, bijzondere aandacht noodzakelijk maken. Wat hebben wij vandaag aan ons gereformeerde geloof? Hoe kunnen wij als 'bevindelijke' christenen leven voor God en voor de mensen?

Prof. dr. C. Graafland is bijzondere hoogleraar vanwege de Gereformeerde Bond in de Nederlandse Hervormde Kerk aan de Rijksuniversiteit te Utrecht.

Uitg. Groot Goudriaan, 224 pag. pb. In mooie staat