Geen producten (0)
1 2
 

Douma, J. - Op het spoor van meditatie - Biddend luisteren naar Gods Woord

€ 6,95
Op voorraad
Omschrijving

Het leven van een christen is vaak een aangevochten leven. Bij aanvechting wordt al gauw gedacht aan allerlei persoonlijke moeiten, waardoor het geloof wordt beproefd. Maar christelijk leven kan ook worden aangevochten door geesteloosheid, door oppervlakkigheid, doordat het leven van alle dag je zo in beslag neemt, dat daarin voor de Here nauwelijks een plek is.

Dat lijkt op het beeld van de gelijkenis van de zaaier, waarin een deel van het zaad in de dorens valt, waar 'de zorgen van het dagelijkse bestaan, de verleiding van de rijkdom en de verlangens naar allerlei andere dingen ertussen komen, en het woord verstikken, zodat het zonder vrucht blijft'. Ook strijd of teleurstellingen in de kerk kunnen het geloof aanvechten.

Voor christenen is de omgang met de Bijbel als het woord van God enorm belangrijk. De Heere gebruikt Zijn Woord menigmaal om Zijn stem de doen klinken in ons leven. Biddend luisteren naar Gods Woord.

In dit boek legt hij uit wat mediteren is en geeft daarbij uitleg wat het onderscheid is tussen bijbellezen, bijbelstudie en bijbelmeditatie

Uitg. Kok, 144 pag. pb. In supermooie staat!