Geen producten (0)
1 2
 

Butter, ds. P. den - Volk tussen eeuwigheid en eenzaamheid

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad - Levertijd Leverbaar
Specificaties
Productcode NBKT-25787
EAN code 9789087189310
Productcode leverancier Banier
Omschrijving

Dit is een speciaal boek! De christelijke gereformeerde predikant beschrijft op grond van bijbelse gegevens de positie en toekomst van het volk Israël.

Onder deze titel schreef ds. P. den Butter een boek, waarin hij zijn gedachten neerlegt over het joodse volk en zijn toekomst in het licht van de Heilige Schrift¹. Welke rol speelt het Israël van nu in Gods heilsplan? En hoe moeten we dat zien in het licht van de christelijke kerk? Hoe zit het met de zogeheten vervangingstheologie? En wat hebben de puriteinen over Israël gezegd?

Hij wijst daarbij twee opvattingen af. In de eerste plaats, dat Israëls plaats zou zijn overgenomen door de kerk en er daarom voor het joodse volk in het heilsplan van God geen toekomst en aparte functie meer zou zijn. In de tweede plaats, dat de kerk niet in de plaats van Israël is gekomen, maar slechts een tijdelijke functie heeft en straks weer wordt weggenomen, waarna Israël het centrum van de wereld wordt als Christus weer zal komen en in Jeruzalem zal regeren. De kerk zou slechts een tussen-, een interimfunctie vervullen.

Ds. Den Butter werkt dan breedvoerig zijn standpunt uit, daarbij, naar hij zelf zegt, door zijn verblijf in Canada in steeds groeiende mate geboeid door geschriften van de Engelse en Schotse Puriteinen (de „oude schrijvers”), dat het joodse volk nog altijd het volk van Gods verkiezing is, dat het naar eigen land zal terugkeren, waarvan we in onze tijd reeds het begin hebben meegemaakt en dat we na de terugkeer van het joodse volk in eigen land een geestelijk herstel mogen verwachten, welke zijn uitwerking zal hebben op heel de wereld.

Voorzien van een inleiding van de auteur en met een inhoud die nagenoeg gelijk is aan het eerste boek: verkiezing, vervolging, verblinding, verwachting, vergadering, verlossing en vervulling. Een inhoud die een verrassend actueel licht laat schijnen over vragen rond het volk van God. Want dat is Israël nog altijd. Een volk tussen eeuwigheid en eenzaamheid.

Uitg. 260 pag. gebonden, Nieuw!