Geen producten (0)

Vergunst, P.J. - Dromer van een kerk

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Als op 1 februari 2002 het dienstverband van dr. Ir. J. van der Graaf bij de Gereformeerde Bond ten einde is, wordt een periode in de geschiedenis van de hervormd-gereformeerden afgesloten. In 1966 werd hij bestuurslid, in 1972 kwam hij parttime in dienst, waarna hij van 1974 tot 2000 algemeen secretaris was. Daarna volgde een periode als studiesecretaris.

Dromer van een kerk, een bundel opstellen die bij zijn afscheid aan van der Graaf in aangeboden, is een blijvende herinnering aan de tijd dat hij zij werk ten dienste van de gemeenten en de kerk verricht heeft. Centraal staan de deelterreinen waarop hij zich bewogen heeft: Israël, de kerk, Samen op Weg, theocratie, prediking, gemeenteopbouw, werelddiaconaat, oecumene, Hongarije, media, cultuur, geloof en wetenschap, welzijn en onderwijs.

In elk artikel wordt aangegeven welke bijdrage Van der Graaf de volgende dertig jaar op een specifiek terrein geleverd heeft, waarbij niet geschroomd wordt het gesprek met aan te gaan. Vanuit de verschillende thema's zijn lijnen naar de kerk getrokken, want Van der Graaf is vooral man van de kerk! Hij droomt van een kerk die Christus belijdt, zich eenparig tot de overheid wendt en het volk het Evangelie betuigt.

Dromer van een kerk bevat tevens een levensschets, een bibliografie en een felicitatieregister.

Uitg. Boekencentrum, 250 pag. in goede staat!