Geen producten (0)
 

Verwolf, J. - Calvijn leer en miskenning over de 3 stukken

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Bij het schrijven van deze studie is gestreefd naar eenvoud en beknoptheid. Het Latijn, dat hier en daar gebruikt wordt, kan men overslaan.

Verklaring
3.12.7 betekent een plaats in de Institutie van Calvijn. Het eerste getal verwijst naar het boek, het tweede naar het hoofdstuk en het derde naar de afdeling van dit hoofdstuk. cJoh. 3 : 16 betekent een commentaar of verklaring van Calvijn op Joh. 3 : 16.

Inleiding
Het doel van deze studie is, om, voornamelijk uit de werken van Calvijn, vooral datgene naar voren te brengen, wat de kern vormt van de christelijke leer en nodig is, om van zonde, ellende en dood verlost te worden en gelukkig te kunnen zijn. Door uitspraken van Calvijn, betreffende het geloof, te vergelijken met die van na hem komende gereformeerde theologen, blijkt, hoe men van de Heilige Schrift en de oorspronkelijke gereformeerde christelijke leer is afgedwaald. En ontbreekt bij onze dood het juiste begrip van deze leer of wordt zij door ons miskend, dan zijn wij volgens Calvijn, in overeenstemming met de Heilige Schrift, voor eeuwig ongelukkig (Matth. 25 : 46).

Uitgave Frits Hardeman, 209 pagina's pb. In mooie staat!