Geen producten (0)
 

Roos, G. - De HEERE zal het voorzien

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving
Uit het voorwoord:  In dit boek hebben we geprobeerd om de geschiedenis van de gemeente in de afgelopen vijftig jaar te beschrijven en vast te leggen. Op een enkele na is de generatie die tijdens de beginjaren van onze kerk hebben mogen dienen, niet meer onder ons. We mogen geloven dat er ook van Gods volk bij waren, die nu juichen voor Gods troon.
 
We hebben van de kinderen van de eerste generatie waardevolle gegevens mogen ontvangen, die niet eerder beschreven zijn. Wij krijgen een inzicht in hoe hun ouders naar de polder zijn gekomen en hoe die kinderen het beleefd hebben. In die gesprekken kwam ook naar voren hoe hun jonge jaren in de polder waren. Met name de ontwikkeling op de boerderij, op school en in de kerk. We zijn dankbaar een kijkje te hebben gekregen in de ervaringen van de eerste generatie.
 
Ondanks alle zorgen die er soms waren in het persoonlijke en kerkelijke, werkte de Heere door de prediking van Zijn dienaren. Er zijn er toegebracht en er werd geestelijk onderwijs gegeven. Dan mogen we met de dichter zeggen uit Psalm 48: 'Wij, o verheven Majesteit, gedenken Uw weldadigheid, in 't midden van uw heil'ge woning'.
 
God heeft ons ambtsdragers gegeven. Dat waren mensen met tekortkomingen en gebreken, die nochtans bedeeld waren met de vreze des Heeren. We zien in de geschiedenis van de Gereformeerde Gemeente van Emmeloord, dat de Koning van de kerk Zijn kerk in stand houdt, ondanks alle stormen.
 
uitg. 165 pag. gebonden, Nieuwstaat!