Geen producten (0)
1 2
 

Hoogerland, ds. A. - Heilbespiegelingen

€ 5,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het boekje "Heilbespiegelingen" bevat 26 meditaties die geschreven werden door de op 11 maart 1986 overleden predikant van de Gereformeerde Gemeenten ds. A. Hoogerland. De op 10 februari 1918 geboren Adriaan Hoogerland werd in 1965 predikant te Werkendam en diende de gemeenten Krabbendijke, Dirksland en heel kort Borssele.

Van de 26 meditaties zijn er zestien gekozen met teksten uit het Nieuwe Testament en tien gaan over teksten uit het Oude Testament.

Nu meer dan vijfentwintig jaar na het heengaan van de predikant klinkt nog de boodschap zoals in twee meditaties verwoord is: ,,Zo zegt de Heere: Staat op de wegen en ziet toe, en vraagt naar de oude paden, waar toch de goede weg zij, en wandelt daarin, zo zult gij rust vinden voor uw ziel" (Jeremia 6:16).

De goede (geestelijke) weg van vrije genade mag aangeprezen worden. Gewezen wordt op Christus, de grote Wegbereider. De zaligheid moet dan ook gezocht worden in Hem. De geloofsvereniging met Hem kan alleen de ware zielsrust geven.

Mensen die moeite hebben met het lezen van kleine letters zullen de uitgever dankbaar zijn voor het grote lettertype dat is gebruikt, waardoor het ook voor hen makkelijk leesbaar is geworden.

Uitgeverij Gebr. Koster, 128 pagina's gebonden. In zeer mooie staat!  Naam voorin weggelakt.