Geen producten (0)
 

Vergunst, ds. A. - Uw volk is mijn volk

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

In 42 meditaties wordt op schriftuurlijk-bevindelijke wijze het leven van Ruth getekend. Er staan veel lessen voor het persoonlijke leven in. Steeds wijst wijlen ds. Vergunst heen naar Christus, de Meerdere Boaz.

A Vergunst (Leiden 22 januari 1926 - Kalamazoo (Michigan) 21 november 1981) was in leven predikant van de Gereformeerde Gemeenten.
 
Op 24-jarige leeftijd werd hij door ds. L. Rijksen tot predikant van de Gereformeerde Gemeente van Zeist bevestigd. Vervolgens diende hij de gemeenten van Corsica (South Dakota), Rotterdam, Veen en Kalamazoo. Ds. Vergunst was preses van de generale synode en docent aan de Theologische School in Rotterdam, het opleidingsinstituut voor predikanten van de Gereformeerde Gemeenten.
 
In 1970 slaagde hij voor het doctoraalexamen theologie; hij schreef hiervoor de scriptie Godefridus Cornelisz. Udemans en zijn Geestelijck Roer van ’t Coopmans Schip. Het volgen en voltooien van een universitaire opleiding theologie was toen nog uitzonderlijk voor een predikant van de Gereformeerde Gemeenten.
 
Een bundeling van verschillende van zijn publicaties verscheen onder de titel Neem de wacht des Heeren waar. Hierin staat ook een biografie geschreven door zijn broer ds. E.F. Vergunst. Ds. A. Vergunst ligt begraven op de Begraafplaats Oud Kralingen te Rotterdam.
 
Bibliografie:
De geestelijke pelgrim (55 meditaties over Bunyans christenreis)
Om de eenheid der kerk
Uw volk is mijn volk (42 meditaties uit het leven van Ruth)
Rots der eeuwen

Uitg. den Hertog, 171 pag. gebonden. In mooie staat, wel naam voorin