Geen producten (0)
Geen producten (0)

Vries, Sietze de - Harmoniseren - Een methode ter ondersteuning en bevordering van het improviseren in het orgelonderwijs

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBLH-19315
EAN code BE1010
Omschrijving

Sietze de Vries heeft een methode ontwikkeld om het improvisatie-ambacht door te geven aan volgende generaties. Essentieel is daarbij dat het inwendige gehoor intensief gebruikt en ontwikkeld wordt. Pas als de inwendige klankvoorstelling geheel aanwezig is, kan er een eigen muzikale taal gesproken worden.

Deze methode vergt –net als literatuurstudie- veel tijd, studie en zelfdiscipline. Vanuit het harmoniseren worden er steeds meer vaardigheden ontwikkeld om muzikale gedachten om te zetten in klank. Om een goede controle over deze complexe materie te houden, is het belangrijk dat de voortgang in kleine stappen plaatsvindt.

Pas na het beheersen van een eerste ‘bouwsteentje’, kan een volgend steentje er bovenop gestapeld worden en kom je uiteindelijk tot resultaten die niet door toeval, maar door eigen muzikaliteit aangestuurd worden.  Gerrit Stulp     Martin Mans April

Het beheersen van een taal kent veel parallellen met deze aanpak, wat ook betekent dat improviseren op latere leeftijd te leren is, maar nooit een vloeiend gesproken ‘moedertaal’ zal worden. Maar iedereen kan het leren!

Uitg. Nieuw!