Geen producten (0)
 

Vlist, Arie van der - Orgelboek 150 Psalmen en Enige Gezangen (Klavar)

€ 49,95
Op voorraad
Omschrijving

KLAVAR_Zeer gevarieerd orgelboek met voorspelen bij de 150 Psalmen en de Enige Gezangen van Arie van der Vlist. Verschijnt DV half oktober 2019, zo bent u zeker van een exemplaar en steunt u Adullam!   zoekt u de Noten versie, klik dan HIER

Voorwaarde is wel, nu afrekenen.    Voor voorbeelden klik HIER

Zie ook luistervoorbeelden van diverse Psalmen... KLIK HIER!

------------------------

Van Arie van der Vlist een “Orgelboek met voorspelen bij de 150 Psalmen en de Enige Gezangen” in zowel notenschrift als klavarskribo. Een omvangrijk geheel van meer dan 200 pagina’s aan muziek. Het is geschreven in een voornamelijk romantische stijl met soms ook uitstapjes naar b.v. de barok, maar bovendien geschikt in en om de eredienst. Het is te gebruiken bij ritmische als iso-ritmische gemeentezang, mede door diverse uitgewerkte mogelijkheden. Er is rekening gehouden met het niveau van de gemiddelde amateurorganist en het gebruik op een doorsnee dorpsorgel. Niettemin zijn allerlei muzikale vormen gebruikt zoals canon (in de kwart, kwint en het octaaf), fugato, trio, aria, echo-fantasie, toccatine, voorimitatie etc.

Voor elke psalm staat een voorspel (soms 2) genoteerd. De ene keer een intonatie van enkele maten, de andere keer een uitgebreid(er) voorspel waarbij de gehele psalmmelodie wordt behandeld (voor b.v. de collectezang). Bij langere voorspelen is het meestal mogelijk deze in te korten. Enkele voorspelen zijn in 2 toonsoorten afgedrukt. Al met al een boek wat dus uitermate geschikt is voor de zondagse praktijk. Bovendien is bij het schrijven van dit boek gestreefd om de regels van de harmonieleer te respecteren.  Intekenen2019

De uitgave is uitgevoerd in een stevige ringband en daardoor makkelijk te gebruiken naast een koraalzetting/koraalboek. Bij alle voorspelen hoeft u tijdens het spelen niet om te slaan.

De laatste jaren verschenen al dergelijke boeken. Door de uitwerking van diverse mogelijkheden is dit boek wel uniek in z’n soort. We hopen dan ook dat dit een welkome aanvulling zal zijn op de reeds bestaande boeken. Een (amateur)organist die zijn taak in de eredienst serieus neemt zal immers blijvend op zoek zijn naar een degelijk voorspel, maar ook naar afwisseling… Daarom is dit een aanrader voor u als kerkorganist!

  • Praktisch en functioneel.
  • Te gebruiken bij ritmische en iso-ritmische gemeentezang.
  • Geschreven met oog voor detail en respect voor regels m.b.t. de harmonieleer.
  • Verschillende muzikale vormen zoals canon (in de kwart, kwint en het octaaf), echo-fantasie, voorimitatie, canonisch, trio, fugato, toccatine enz.
  • Tal van mogelijkheden om voorspelen in te korten en uit te breiden (afhankelijk van het moment in de eredienst).
  • In stevige ringband, dus makkelijk te gebruiken naast b.v. een koraalboek.
  • Soms in 2 toonsoorten, dus veelal een goede aansluiting op de te gebruiken koraalzetting.
  • Geen bladzijde omslaan tijdens het spelen.
  • Stijlvol geschreven in een herkenbaar en (vooral) romantisch idioom.
  • Veel muziek voor een relatief lage prijs.  koraalboek

------------------------

Prijs van het boek is de standaard uitgifteprijs!

Opbrengst geheel tbv Adullam als het boek via ons wordt besteld.

Dit is de Klavarversie!   zoekt u de Noten versie, klik dan HIER

Nieuw!  actiej