Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Galway, James - A Walk in an Irish Garden

€ 15,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBLNIn-32455
EAN code HL00298120
Omschrijving

Deze collectie is geschreven en gearrangeerd voor Sir James Galway als concertstukken door David Overton, zijn oude arrangeur. Ze zijn allemaal tot op zekere hoogte gebaseerd op traditionele Ierse melodieën. De eerste drie zijn contrasterende deuntjes: Spinning Song, de prachtige langzame melodie She move through the fair, en het meer uptempo Star of the County Down. Deze waren zo succesvol in de originele fluit- en pianoversie, zoals hier afgedrukt, dat Overton werd gevraagd om versies voor strijkers en voor orkest te schrijven, die even succesvol waren en een vast onderdeel van Galway's concertrepertoire vormden.

Badinereelerie is luchtiger werk, voor het eerst geschreven voor Sir James Galway in 1984. Sindsdien heeft hij het talloze keren gespeeld zoals hier afgedrukt, en in een versie voor fluit en orkest. De verrassende mix van Bach (en Händel en anderen) met reels en Ierse traditionele deuntjes, en zelfs een paar Engelse traditionele deuntjes die er voor de goede orde in worden gegooid, heeft het publiek over de hele wereld in vervoering gebracht.

De opwindende conclusie van het stuk bevat een optionele overstap naar penny-whistle, een praktijk waar Galway van schrijft: "waar ik altijd van heb geprofiteerd."

Uitg. 16 pag. Nieuw!