Geen producten (0)
-13%
Kee, Piet - Organ works at St. Bavo
 

Kee, Piet - Organ works at St. Bavo

€ 7,95 € 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Piet Kee studeerde bij zijn vader Cor Kee en later aan het Conservatorium van Amsterdam bij onder anderen Anthon van der Horst. Hij bespeelde diverse instrumenten: piano, orgel (bekroond met de Prix d'Excellence), viool en klarinet. Nadien was hij docent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam.
 
In 1952 werd hij organist van de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar en bleef dit tot in 1986. Van 1956 tot 1989 was hij ook als stadsorganist in Haarlem (Grote of Sint-Bavokerk) vaste bespeler van het befaamde Müller-orgel. In 1954 werd hij benoemd tot hoofdvakdocent orgel aan het Muzieklyceum van Amsterdam.
 
Kee staat bekend om zijn grote vermogen tot improvisatie. Driemaal achter elkaar won hij het Internationaal Orgelconcours Haarlem waarbij improvisatie een belangrijk onderdeel was. Hij gaf vaak concerten in binnen- en buitenland: door heel Europa, in Azië, Amerika en Australië. Hij nam ook deel aan het jureren van internationale orgelwedstrijden. In 1967 was hij jurylid voor het internationaal orgelconcours in Brugge, in het kader van het Festival Oude Muziek.

Concertprogramma vanuit de Sint Bavo te Haarlem:

1  Preldude e=Fugue in E minor  (Nicolaus Bruns)
2 Chorale Prelude Herr Jesu Christ, dich zu uns wend!" BWV 632 (JS Bach)
3 Chorale Prelude "O Mensch bewein dein Sunde gross" BWV622 (JS Bach)
4 Prelude+ Fugue in D (D. Buxtehude)
5 Sonata no 2 for rgan (Felix Mendelssohn Bartholdy)
6 Praeludium (Zoltan Kodaly)
7 Chorale Prelude 'Aus tiefer Not schrei ich zu Dir!" (Piet Kee)
8 Fantasia 'Wachtet auf, ruft uns die Stimme" (Piet Kee)

Nieuw!

 

 

 

 

Nieuw!