Geen producten (0)
1 2 3 4 5
 

1+ 3 Gratis-Actie! - Dat voel ik toch anders! - ds. W. Visscher, Bart Jan Spruyt - E.J. Brouwer - 1 + 3 GRATIS boeken + GRATIS CD!

€ 49,95 € 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKCL-33116
Productcode leverancier Banier
Omschrijving

Eenzaamheid -  We leven dicht op elkaar, zien en horen alles van elkaar, zijn frequent online. Er wordt maatschappelijk en kerkelijk veel georganiseerd. En toch … eenzaamheid is de grote klacht in onze huidige samenleving. Is eenzaamheid hetzelfde als ‘alleen-zijn’? Hebben we het over een cultureel, psychologisch, sociologisch of een geestelijk probleem …?

De auteur gaat in dit boekje op deze vragen in en zoekt naar uitwegen en oplossingen. Hij neemt ons mee naar ‘de eenzaamste plaats op aarde’: Golgotha, waar Christus de verbijsterende eenzaamheid binnenging.

Wie is mijn Naaste? - 'Wie is mijn naaste?', vraagt een jonge schriftgeleerde aan de Heere Jezus. Hij vraagt het vanuit een verkeerde houding. Hij wil zichzelf rechtvaardigen. Niet teveel naasten graag, en liefst ook geen vervelende of vijandige naasten. Dit boek gaat ervan uit dat je dezelfde vraag ook op een oprechte manier kunt stellen: Wie is mijn naaste? In een wereld van meer dan zeven miljard mensen? Ik wil iets voor mijn medemens betekenen, maar het zijn er zoveel. Bij wie moet ik beginnen en bij wie eindigen?  De Bijbel en de christelijke traditie reiken ons veel aan om op deze vragen een antwoord te vinden. 

Dat vind ik toch anders! - De individualisering (waardoor ook eenzaamheid ontstaat bij mensen) van de hedendaagse samenleving gaat de kerkdeuren niet voorbij. Ook kerkmensen laten zich gemakkelijk leiden door hun eigen ervaring en voorkeuren. De beleving van het geloof wordt steeds individueler en meer gericht op het gevoel. Het vertrekpunt is vaak niet de dogmatiek, maar dat wat je raakt.
Dit boek beschrijft de historische wortels van de individualisering (wie is mijn naaste?) en bespreekt de gevolgen van deze ontwikkeling in de kerk, het onderwijs, de politiek en de media. Hierbij plaatsen de auteurs kritische noten
Dit boek wil christenen bewust maken van het doorgeschoten individualisme en bijdragen aan een herontdekking van het Bijbelse spreken over de gemeenschap der heiligen.

Auteurs in deze set: Steef de Bruijn, Bart Jan Spruyt, R. Toes, W. Büdgen, ds. J. Belder vdm ea

PLUS GRATIS CD HOLLANDSE KORAALKUNST vanuit de Bovenkerk te Kampen

Uitg. de Banier, 405 pag. in 3 losse boeken, + Nieuwe CD Hollandse Koraalkunst, Nieuw!