Geen producten (0)
-47%
Visscher toekomst Visscher, W. - Toekomst van de Geref. Gezindte
1 2
 

Visscher, W. - Toekomst van de Geref. Gezindte

€ 14,95 € 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKCL-3952
EAN code 9789033634444
Omschrijving

De wereld waarin wij leven is volstrekt geseculariseerd. Het christelijk geloof is ingeruild voor een liberaal en seculier denkpatroon. Ook binnen de kerken slaat de secularisatie toe. Reformatorische christenen zijn kinderen van de individualistische welvaartstijd.
Naar verwachting zal de huidige situatie zich in de toekomst in versterkte mate voortzetten.
In dit verband rijzen er dringende vragen die het voortbestaan van de gereformeerde gezindte raken. In welke wereld zullen onze kinderen en kleinkinderen opgroeien? Zullen er nog ‘eigen scholen’ zijn over een jaar of twintig? Zal de kerk haar huidige gestalte kunnen behouden? Hoe groot is de invloed van de digitale revolutie op de gezinnen? Hoe zal de zorg voor ouderen, zieken en gehandicapten er in de loop van deze eeuw uitzien?
Dit boek stelt deze en andere vragen op toegankelijke wijze aan de orde. Het gaat om verkenningen, want de toekomst is ons onbekend. Maar het is belangrijk om te weten waar we staan, zodat we ook weten wat we moeten doen. De toekomst van de gereformeerde gezindte maakt reformatorische christenen bewust van de tijd waarin ze leven en geeft toerusting voor de toekomst.
Auteurs: dr. ir. S.M. de Bruijn, W. Büdgen, mr. D.J.H. van Dijk, prof. dr. E. Dijkgraaf, drs. F.A. van Hartingsveldt, prof. dr. J.J. Polder, drs. A.A. van der Schans, ds. W. Visscher.

160 pagina's pb. Nieuw en laatste exemplaren!