Geen producten (0)

Voorhoeve, Anne - Liverpoolstreet

€ 15,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKJ-132
EAN code 9789077942437
Omschrijving

Een aangrijpende jeugdroman over de zoektocht naar religieuze en nationale identiteit in een Europa dat door oorlog wordt verscheurd.  

1939. Ziska Mangold groeit op in een luthers-evangelisch gezin als de Duitse autoriteiten ontdekken dat ze joodse voorouders heeft. Helemaal alleen vlucht ze naar Engeland met een van de zogenaamde 'kindertransporten'.
Hier vindt Ziska na enige angstige weken een gezin dat haar liefdevol opneemt. Tot haar verrassing zijn deze mensen joods-orthodox: het geloof waarvoor ze haar vaderland moest ontvluchten maar waarvan de gewoonten en gebruiken haar volkomen vreemd zijn. Ziska raakt gefascineerd door hun leefwijze en bouwt een sterke band op met haar gastmoeder. Ze wordt voor het eerst verliefd, en maakt het bombardement op Londen mee. Ziska wordt volwassen. In 1945 staat ze voor de keuze: terugkeren naar Duitsland, of blijven in haar nieuwe vaderland. Want waar hoort ze eigenlijk thuis?

Bekroond met de Buxtehuder Bulle 2007, een gerenommeerde Duitse prijs voor jeugdliteratuur.

Anne Charlotte Voorhoeve werd geboren in Mainz in 1963. Ze studeerde Politicologie, Amerikanistiek en Oude Geschiedenis aan de universiteit van Mainz en werkte ondermeer als onderzoeker aan de universiteit van Maryland, als redacteur bij een uitgeverij en als promotiemedewerkster bij een protestants klooster. Sinds 2000 wijdt ze zich geheel aan het schrijverschap. Liverpool Street is haar eerste roman die in het Nederlands wordt vertaald.
Anne Voorhoeve is getrouwd met een Nederlander.

Uitg. Callenbach, 520 pag. gebonden, laatste exemplaar!  actie2022