Geen producten (0)
 

Stoop, Nellie - Verzet

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKJ-21212
EAN code 9789059523241
Omschrijving

‘Mocht je ooit papieren nodig hebben, vraag dan bij het postkantoor naar Peke.’ Hoewel Conny er niet op uit is aan het verzet deel te nemen, komt ze toch in contact met Peke en raakt ze steeds meer betrokken bij het verzetswerk.

Ondanks haar angst en onzekerheid kan ze het onrecht dat het naziregime de bevolking aandoet niet zomaar laten gebeuren. Al snel sluit ze Peke in haar hart. Maar ziet Peke in haar ook meer dan alleen een medestrijder? En wat heeft God met haar voor?

Lang blijft Conny in onzekerheid. Na een mislukte poging van Peke om naar Engeland te gaan, is het zelfs de vraag of ze hem ooit nog terug zal zien …

Nellie Stoop vertelt: ‘Het boek is deels gebaseerd op verhalen van mijn oma, die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zeventien jaar was. Na haar overlijden vond ik een dagboek dat ze in die tijd had bijgehouden. Mijn oma nam zelf niet deel aan het verzet, maar ze beschrijft in het dagboek haar beleving van die tijd, met als rode draad haar verlangen ‘een christendraagster’ te willen zijn.
Vanaf: 12 jaar

Uitg. Mes, 190 pag. gebonden, Nieuw!