Geen producten (0)
 

Vries, Anne de - Reis door de nacht omnibus!

€ 27,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKJ-4283
EAN code 9789026624407
Omschrijving

'Op de straatweg stonden drie boeren met elkaar te praten: één had voortdurend het woord; die stak een heel verhaal af, wees naar de lucht, zwaaide met zijn armen en sloeg met zijn vuist in zijn hand.' Oorlog!

Reis door de nacht is het meeslepende verhaal over de familie De Boer, die vanaf het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog 1940-1945 betrokken is bij het verzet.
Jan de oudste zoon wordt door de Duitsgezinde overbuurman verraden, waarna het gezin naar een andere plaats vlucht en onderduikt. Jan keert terug in het verzet en ook zijn vader toont zich een moedig man maar het lukt hem niet om uit handen van de vijand te blijven...

In deze omnibus zijn gebundeld de delen De duisternis in, De storm steekt op, Ochtendgloren en De nieuwe dag.

Ze bestaan dus nog: boeken die herdruk op herdruk beleven. Reis door de nacht is er zo één. In 1951 verscheen de eerste druk, en in 2013 beleven we de 32e. De kracht van het verhaal zit in het feit dat het tijdloos is; hoewel geschreven vlak na de Tweede Wereldoorlog is het nog steeds aansprekend voor jongeren van nu. Maar ook voor volwassenen, die het vaak keer op keer gelezen hebben in verschillende fases van hun leven.

487 pagina's  Nieuw!