Geen producten (0)
Uit het leven van ds. G.H. Kersten
Kersten in dienst van de koning
 

Vogelaar-van Amersfoort, A. - In dienst van de Koning

€ 16,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKJ-853
EAN code 9789076466583
Omschrijving

Dominee Kersten had er verdriet van dat mensen die de Heere en Zijn Woord liefhadden, van elkaar gescheiden waren door kerkmuren. Konden de Ledeboerianen en de Kruisgezinden niet samengaan? In 1907, op 5 juni, was het zover. Toen ontstonden de Gereformeerde Gemeenten.  Dominee G.H. Kersten mocht daarbij veel betekenen.

In dit boek lees je over zijn jeugd, zijn roeping tot het predikambt, maar ook over al het andere werk dat hij heeft mogen doen. Zo moedigde hij het stichten van eigen scholen aan en hij streed ook voor een Theologische School. Je leeft mee met zijn gezin als 'De Saambinder' voor het eerst in de brievenbus ligt, als hij in de Tweede Kamer komt, met zijn reizen naar Amerika en met de gebeurtenissen in de bange oorlogsjaren. In dienst van de Koning bleef dominee Kersten iemand die van genade moest leven.

Mw, A. Vogelaar-van Amersfoort schreef dit boek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Gereformeerde Gemeen¬ten. Rino Visser maakte de bijzonder mooie illustraties. Boeiend jeugdboek (vanaf 8 jaar) dat door ouderen ook graag gelezen zal worden.

Uitgeverij de Ramshoorn, 176 pagina's gebonden. Nieuw!