Geen producten (0)
 

Zeeuw, P. de - Hugenoten in de knel

€ 16,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKJ-21231
EAN code 9789461151148
Omschrijving

Charles Dupré kan het niet verdragen dat André Aubin molenaar is in het Franse dorp Vassy. Door hem te verraden, omdat hij een hugenoot is, hoopt hij de nieuwe eigenaar van de molen te worden. Maar door tegenwerking van de pater mislukt dat.
Zijn zoon, Jean Aubin, wordt schaapherder te Montcontour. Als Gaspard de Coligny in hem een dapper man ontdekt, stelt hij hem als zijn wapendrager aan. In de strijd houdt De Coligny zich lang staande tegen de Spanjaarden. Maar wanneer hij ten slotte het onderspit moet delven, sluiten ze hem op in de Steen in Sluis. Vanaf dat moment is hij de trouwe aanvoerder van de hugenoten. Na enkele veldslagen verloren te hebben, slaagt hij er in om met een overmacht op te rukken naar Parijs. De vrede van St. Germain wordt gesloten en er komt vrijheid van godsdienst. Eenmaal in Parijs wordt hij tijdens de Bartholomeüsnacht koelbloedig vermoord. Gelukkig slagen Jean en zijn zoon André erin uit het gevaarlijke Parijs te ontsnappen en veilig naar hun ouderlijke woning te Montcontour terug te keren.
Dit boek geeft een goed beeld van het leven van Gaspard de Coligny en is een aanrader voor jong en oud. Het laat ons zien welk voorrecht we genieten als we nog in alle rust naar de kerk kunnen gaan. Maar ook wat er nodig is wanneer er vervolging zou losbarsten.

Uitg. de Ramshoorn, Nieuw!